Pred budovou radnice odštartovali 19. ročník Rally Prešov

13.04.2012 Prešov

Prešov 13. apríla (TASR) – Oficiálnym predstavením súťažných posádok dnes popoludní v prešovskej pešej zóne odštartovali 19. ročník motoristického podujatia Rally Prešov 2012. V okolí Prešova musia účastníci cestnej premávky počítať s viacerými dopravnými obmedzeniami.
Ako uviedol dnes pre TASR člen organizačného štábu Jaroslav Bánoci, do metropoly Šariša pricestovali pretekári zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Českej republiky a Francúzka.
"Máme tu 45 posádok, ktoré budú bojovať o umiestnenie v rámci Majstrovstiev Slovenskej republiky. Okrem toho 25 posádok je prihlásených do Slovenského Rally pohára, čo je súťaž, kde štartujú začínajúci jazdci. Začíname rýchlostnou skúškou v Šalgovíku," spresnil Bánoci.
Doplnil, že trať prvej rýchlostnej skúšky meria 6,5 kilometra a po nej bude nasledovať zruba 25-kilometrová rýchlostná skúška na Zlatú Baňu a Zámutov. Podľa neho bude divácky atraktívna dnešná večerná trasa v Ľuboticiach. Preteky by mali trvať dnes približne do 21. hodiny.
"V sobotu (14.4.) bude súťaž pokračovať ďalšími štyrmi rýchlostnými skúškami, tie však budú prebiehať na dlhších trasách a pretekári ich absolvujú dvakrát," uviedol Bánoci.
Napriek tomu, že majstrovstvá i pohár budú už v sobotu podvečer poznať svojich víťazov, podujatie sa ešte nekončí. Organizátori aj tento rok pripravili súťaž aj pre amatérskych jazdcov.
"Takzvaný Šarišský slalom sa bude konať v nedeľu (15.4.) pred Mestskou halou a je určený pre všetkých, ktorí majú záujem si vyskúšať pretekársky chlebík pod dozorom organizátorov," uzavrel Bánoci.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vyberte región